středa 6. května 2009

ACE HIGH (1968)

Druhý společný film Spencera a Hilla, opět pod taktovkou Giuseppe Colizziho. A ten to tentokrát vzal ve velkým, takže hlavní roli má Eli Wallach, který tu hraje téměř stejnou postavu jako v Good Bad Ugly. Je to taky nejlepší film, který s tou dvojkou Colizzi natočil a navíc jeden z jejich nejlepších filmů. Ale samozřejmě to má pár much. Opět hudba, i když neruší tolik, jako v případě Bůh odpouští, já ne. Ale tady to trochu kulhá i v tempu. Scénář je sice přeplněný nápady a celé dvě hodiny má o čem vyprávět, ale chvílemi jsou tu prostě slabší pasáže. Dvě hodiny jsou až moc a na závěr to vypadá, jako bych sledoval dva různé filmy, nebo televizní seriál. A je vidět, že se Colizzi soustředil především na Wallachovu postavu. Z dvojice S+H je vidět hlavně Spencer, který tu exceluje a vedle Wallacha se neztrácí, ovšem i díky tomu, že nemá co hrát, je Hill trochu v pozadí. Poněkud zbytečná je pak postava černého provazolezce, kterého hraje Brock Peters. Na druhou stranu vyniká slizák Kevin McCarthy jako hlavní záporák, i když nemá moc velkou roli.
PS.Vím, že odpůrcům dabingu tohle bude vadit, ale ať si to kdyžtak přeskočej :) V originále je to samozřejmě skvělý a Wallach je výbornej jenom v něm, ale líbí se mi původní barrandovský dabing, v němž Spencera výborně namluvil Rudolf Hrušínský.
PS2. Nějak jsem nepochopil, proč při soubojích drží Wallach ten řetízek. Je to něco co ho má připomenout zrádcům? Tohle mohli trochu vysvětlit.
9/10

a.k.a. Trumfové eso. I quattro dell'Ave Maria
Režie: Giuseppe Colizzi
Hrají: Eli Wallach, Terence Hill, Bud Spencer, Kevin McCarthy, Brock Peters, Steffen Zacharias, Livio Lorenzon, Remo Capitani, Tiffany Hoyveld, Armando Bandini, Federico Boido, Riccardo Pizzuti, Frank Braña, Bruno Corazzari, Dante Cleri, Franco Gula
Hudba: Carlo Rustichelli
Itálie 1968

http://www.csfd.cz/film/33457/
http://www.imdb.com/title/tt0064860/
http://www.youtube.com/v/R1fURV4L0tA
další plakát:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-IVmzmSkoPog4nZ1X81zzDMCZk4GWsfL7b0OwVnJR_f3-kaFHZy-YJe6m_btdf_NXw_s3ZK20e26AOqIqXx-WQPK6QOPdnrNNmN1DvzDlu9V90WCzMc_SZUBAaBFBfHKWypV-oA4C77r6/s1600-h/poster_les4delavemaria.jpg

1 komentář:

  1. S jistotou vím že jsem viděl všechny společné Westerny s BS + TH. Ale je to tak dávno že se mi slévají do jednoho:-) Musím si to oživit.

    OdpovědětVymazat