neděle 12. dubna 2009

PEUR SUR LA VILLE (1975)

Dobrý francouzský krimithriller s Jean-Paulem Belmondem a hudbou Ennia Morriconeho. V režii Henri Verneuila (100 000 dolarů na slunci, Mrchožrouti). A na scénáři se podílel další později známý scénárista a režisér Francis Veber. Začátek filmu byl skvělej, opravdu z toho mrazilo. Později se z toho stala spíš detektivka s hodně akčníma scénama (při nichž se Belmondo nikdy nenechal zastupovat kaskadérem - taky málem spadl ze střechy). Zklamal mě konec. Ten mohli promakat víc. Šíleného záporáka Minose skvěle stvárnil (nebo ztvárnil?) Adalberto Maria Merli (komisař z Policajta drábem).
Hodnocení: 8/10

a.k.a. Strach nad městem
Režie: Henri Verneuil
Hrají: Jean-Paul Belmondo, Charles Denner, Adalberto Maria Merli, Lea Massari, Jean Martin, Giovanni Cianfriglia, Jean-Francois Balmer
Hudba: Ennio Morricone
Francie / Itálie 1975

http://www.csfd.cz/film/32437/
http://www.imdb.com/title/tt0073535/

4 komentáře:

  1. Tuhle Belmondovku žeru úplně nejvíc. Jako malej sem měl strach z toho jednookýho hajzla:-) Jinak ty honičky a náhaněčky! Prostě achh:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Mě mrzí, že tomu jednookýmu hajzlovi dal jenom pár přes držku. Čekal jsem, že mu aspoň ustřelí hlavu.
    Teď v tv byly Veselé Velikonoce (na velikonoce) - viděls?

    OdpovědětVymazat
  3. Jo tak to jsem viděl naposledy tak před deseti lety:-) vždycky to buď promeškám nebo zapomenu. Jinak se koukni na lovce hlav. Asi nejdrsnější Belmondovka.

    OdpovědětVymazat
  4. Ztvárnil, ale vzhledem k množství hrubek, které jsi tam nasázel, je to vcelku jedno...

    OdpovědětVymazat