sobota 25. dubna 2009

BULLITT (1968)

Bullitt je klasika. Steve McQueen v jedné ze svých nejlepších rolí, to samé Robert Vaughn jako slizký politik. Takový předchůdce Dirty Harryho - dokonce se to odehrává v San Franciscu.
Film je vlastně o poldovi, kterej dostane od senátora Chalmerse úkol hlídat důležitého svědka. Nechá u něj kolegu a v tu ránu do pokoje vlítnou dva chlapi s brokovnicema a postřelí kolegu a svědka, což chce Chalmers dát za vinu Bullittovi. Svědek v nemocnici zemře. Proto Bullitt mrtvolu schová a dělá, že svědek nezemřel. Pověsí se na něj zabijáci, kteří chtějí svědka najít a dodělat.
Četl jsem o tom, že to není tak dobré, jak se obvykle říká. takže jsem moc nečekal. A tím víc mě to dostalo. Nejlepší scéna je samozřejmě honička Ford Mustang vs Dodge Charger, která je absolutně strhující. K tomu všemu (ale ne zas tak často) hraje skvělá hudba Lalo Schifrina. Vytknout se tomu dá jen zdlouhavost (hlavně ze začátku).
Hodnocení: 8,5/10

a.k.a. Bullittův případ
Režie: Peter Yates
Hrají: Steve McQueen, Robert Vaughn, Jacqueline Bisset, Don Gordon, Robert Duvall, Simon Oakland, Norman Fell, Georg Stanford Brown
Hudba: Lalo Schifrin
USA 1968

http://www.csfd.cz/film/12348-bullitt/
http://www.imdb.com/title/tt0062765/

Žádné komentáře:

Okomentovat