neděle 8. března 2009

TODAY WE KILL, TOMORROW WE DIE (1968)

O tomhle už jsem tu taky jednou napsal článek, ale dost jsem to zdrbnul... ale po několika dalších shlédnutích (je to už skoro rok, ne) jsem změnil názor, není to tak špatný. tyhle starší články mažu a přepisuju hlavně z důvodu, že tehdy jsem psát ještě moc neuměl, mám dojem, že se lepším :)
Co k filmu samotnému? je to vlastně klasický film o pomstě, kdy padouch Elfego, ztvárněný (nebo stvárněný?) Tatsuyou Nakadaiem, zabil ženu svého bývalého přítele Billa Kiowy, kterého hraje ne moc výrazný Brett Halsey aka Montgomery Ford. Ten po pěti letech vyleze z lochu, dá dohromady partu zabijáků, v níž je Bud Spencer a také klasik špaget William Berger jako elegantní pistolník. Spencer tu sice není tak dobrý jako v Proč žít a proč umírat, ale špatný taky není. Nakadai je sice mistr, což se ukázalo už u Kurosawy, ale chvílemi přehrává. Ostatní moc za řeč nestojí. Film doprovází zajímavá hudba Angela Francisca Lavagnina. Scénář napsal hororový režisér Dario Argento, sice dobrý, ale mohl si s tím ještě více pohrát. Takže nyní už dobrých 75% (z odhadu). PS. Na csfd je lež, režie ne Argento sám, ale Tonino Cervi.
7/10

a.k.a. Dnes já, zítra ty, Oggi a me... domani a te, Today it's me... tomorrow it's you!
Režie: Tonino Cervi
Hrají: Montgomery Ford, Bud Spencer, Wayde Preston, Franco Borelli, William Berger, Tatsuya Nakadai, Jeff Cameron, Lina Franchi, Franco Gula, Dana Ghia
Hudba: Angelo Francesco Lavagnino
Scénář: Dario Argento
Itálie 1968

http://www.csfd.cz/film/33491/
http://www.imdb.com/title/tt0063379/

Žádné komentáře:

Okomentovat