pátek 17. října 2008

SANDOKAN SE VRACÍ (LA TIGRE E ANCORA VIVA: SANDOKAN ALLA RISCOSSA!, 1977)

Televizní film Sandokan se vrací je volným pokračováním původního seriálu Sandokan (1976, podle csfd 1979).
Sandokanův rodný Mompračem okupuje hloupý a krutý sultán a zálusk na něj má i Sandokanův úhlavní nepřítel Brooke (Adolfo Celi). Když vojáci zabijí otce dívky Jamily (Teresa Ann Savoy), dívka se rozhodne vyhledat Sandokana, legendárního hrdinů, kterého hraje nesmrtelný Kabir Bedi. Pomáhá jí Řek Theokritos (Massimo Foschi) a Sandokanův přítel Kammammuri (Sal Borgese). Když Sandokana najdou, ten se rozhodne jít bojovat proti utlačitelům. Ovšem Theokritos ho zákeřně střelí do zad. Byl totiž najat zlým sultánem. Nicméně Sandokan přežije. Když se o jeho údajné smrti doví Sandokanův přítel Yanez (Phillippe Leroy), nevěří tomu a společně s Kammammurim a Jamilou ho vysvobodí. Potom Sandokan a Jamilah jdou vyhledat přátele a Yanez s Kammammurim se vetřou do sultánova paláce.
V hlavní roli opět Kabir Bedi, který je opravdu nesmrtelný a nepřemožitelnější než Chuck Norris. Režie opět Sergio Sollima, který se moc nepředvedl. Hudba opět Guido a Maurizio De Angelis, ale slavný motiv Sandokáááán, Sandokáááán tady nenajdete, je tu použit jen asi dvakrát jen jako orchestrální skladba. Hlavní motiv je sice zajímavý, ale ne tak zapamatovatelný. Příběh filmu je podle knihy Emilia Salgariho, stejně jako Černý korzár či seriál Sandokan. Ovšem je to děsně tupé a naivní, Sandokan je spíše stroj na sekání co mluví jako z knihy.
Český dabing je příšerný (Daniel Rous, Petr Rychlý, Miroslav Táborský, Soběslav Sejk, Stanislav Fišer). Od režisérky Olgy Walló bych čekal něco lepšího.
Hodnocení: 3/10


Režie: Sergio Sollima
Hrají: Kabir Bedi, Philippe Leroy, Teresa Ann Savoy, Adolfo Celi, Sal Borgese
Hudba: Guido a Maurizio de Angelis
Itálie 1977

http://www.csfd.cz/film/33331/
http://us.imdb.com/title/tt0076823/

Žádné komentáře:

Okomentovat