úterý 5. srpna 2008

VELKÝ BAZAR (LE GRAND BAZAR, 1973)

Druhý nejlepší film s Les Charlots, a asi nejkvalitnější. Režie opět Claude Zidi. Po boku Les Charlots se tu objevuje častý parťák Louise de Funese Michel Galabru.

Les Charlots žijí na rozestavěném sídlišti. Kamarádí se s hokynářem Emilem (Michel Galabru). Jednoho dne si v továrně krájí salám na sekačce na trávu, což je stojí místo. Proto si hledají novou práci. Mezitím naproti Emilovu krámku pan Boucan (Michel Serrault) postaví supermarket, který odláká Emilovi všechny zákazníky. Proto se rozhodne bojovat proti nadnárodní firmě. Charlots vidí, že Emil nerovný boj nemůže vyhrát, přesto se postaví na jeho stranu. Zkoušejí inovace v krámku, které by přilákaly zákaznice (nezapomenutelná je muzikálová scéna), ovšem nikam to nevede a Emil musí krámek prodat v dražbě. Jedním z největších zájemců je Boucan. Charlots však chtějí, aby krámek zůstal Emilovi. Proto se rozhodnou ukrást peníze ze supermarketu...

Tenhle díl už není tak šílený, ovšem zábava je to pořád. V jedné scéně je použita Morriconeho Harmonika z filmu Tenkrát na Západě.

Hodnocení:
Herci: 4
Hudba: 4
Děj: 4
Akce: 3
Zábava: 4

Výsledek: 3,8 (76%).

http://www.csfd.cz/film/33280/
http://www.imdb.com/title/tt0070128/

Žádné komentáře:

Okomentovat