úterý 5. srpna 2008

BLÁZNI ZE STADIONU (LES BIDASSES EN FOLIE, 1972)

Druhý film s Les Charlots, kde už jsou pouze čtyři. Tento díl je vlastně nejztřeštěnější ze všech a proto je taky můj nejoblíbenější.

V jedné francouzské vesnici má probíhat slavnost. Místní hokynář (Paul Préboist) a jeho syn Lucien vyzdobují vesnici. Poté, co je Lucien zraněn, rozhodne se hokynář požádat o pomoc mládence, kteří jsou zde na prázdninách (Les Charlots). Jeden z nich, Gérard je zamilovaný do hokynářovy dcery, a doufá, že když pomůže s výzdobou, hokynář proti němu nebude nic mít. Ovšem v den slavnosti přichází do vesnice sportovec, do kterého se dívka hned zamiluje. Gérard je z toho nešťastný a rozhodne se zabít. Dívka nechá otci vzkaz, že se sportovcem utekla do města na závody. Charlots se jí vydávají hledat a hokynář a Lucien nezávisle na nich také. Ovšem Charlots jsou zaměněni za závodníky a musejí závodit...

Opravdu nejšílenější díl - hned na začátku probíhá sportovec s pochodní. Zaběhne do jedné vesnice. Poté vyběhne a půlka vesnice je v plamenech. Potom začíná pršet a nad pochodeň dá někdo jiný deštník. Ten však také hoří. Potom později - sochař sochá sochu a modelem mu stojí jeden chlapec. Ale socha vypadá jako nějaký totem. Charlots ji vezou do vesnice, socha spadne, oni ji slepí - socha je již podobná modelu. Potom jedou se sochou na náklaďáku k mostu - socha je ovšem moc vysoká. Těsně před tunelem se však sehne. Atd. atd. atd.
V tomto filmu již není členem Les Charlots Luis Rego. Během dalších let odešel i Jean-Guy Fechner a tak v posledních filmech (Bažanti kontra drákula, Návrat Bažantů, Charlots connection) jsou Charlots jen tři.

Hodnocení:
Herci: 3
Hudba: 4
Děj: 5
Akce: 4
Zábava: 4

Výsledek: 4 (80%).

http://www.csfd.cz/film/33279/
http://www.imdb.com/title/tt0197485/

Žádné komentáře:

Okomentovat