úterý 5. srpna 2008

BAŽANTI JDOU DO BOJE (LES BIDASSES S´EN VONT EN GUERRE, 1974)

Tímto dílem se Bažanti opět vrátili na vojnu. V roli plukovníka tu vystupuje Paolo Stoppa (kočí z Tenkrát na Západě) a v roli velitele Belleca exceluje opět Jacques Seiler.

Bažanti tráví celou vojnu ve vězení. Neustále se pokoušejí o útěk a různými legráckami štvou velitele Belleca. Když jsou propuštěni, tak zase něco vyvedou a zase jdou za mříže. Připravují se tradiční manévry. Armáda na těch pár dnů koupila všechny pozemky v určitém sektoru, až na jeden statek, který je právě uprostřed. bažantům se zatím podaří uniknout z vězení a utečou na venkov. Čirou náhodou se dostanou právě na tento statek. A nyní se musejí vojákům bránit i oni, jelikož by je zavřeli...

Tradiční Charlotovský film, lepší než Bažanti. Po tomto snímku přišlo ještě hodně filmů s nimi (Čtyři sluhové a čtyři mušketýři, Čtyři sluhové a kardinál, Polibky z Hongkongu, Et vive la liberté, Les Charlots en délire, Bažanti kontra Dracula, Návrat Bažantů, Charlots connection), ty však byly znatelně slabší a kvalita upadala. V posledních dílech jsou Charlots navíc jen tři. Toto byl poslední film s nimi, který režíroval Claude Zidi.

Omlouvám se za to, že u článků o filmech Les Charlots nejsou obrázky a celé je to takové uspěchané, ale já nemám moc času. V srpnu bych chtěl dále zveřejnit články o francouzských komediích (Funes, Belmondo).

Hodnocení:
Herci: 3
Hudba: 3
Děj: 4
Akce: 3
Zábava: 4

Výsledek: 3,4 (68%).

http://www.csfd.cz/film/33277/
http://www.imdb.com/title/tt0071214/

Žádné komentáře:

Okomentovat