pondělí 28. července 2008

BAŽANTI (LES BIDASSES EN FOLIE, 1971)

První díl ze série bláznivých komedií o čtyřech mladých flákačích, které ztvárnila skupina Les Charlots. V tomto dílu je ještě Les Charlots pět, dál už jsou jen čtyři.

Kamarádi Jean, Jean-Guy, Gérard, Phil a Luis se rozhodli, že založí popovou skupinu. Odeberou se na venkov, kde chtějí nacvičovat. Postaví si dům ze všeho, co najdou (stoly, budky, cedule, psí bouda i se psem, vana i s koupající se ženou) a pak se vydají do obchodu nakoupit nástroje. Ovšem nemají dost peněz. přitažlivá prodavačka, do které se všichni zamilují, jim navrhne, že jim nástroje zatím jen půjčí a aby si zatím našli práci. Charlots jsou však naprosto neschopní a tak je z každé práce vyhodí. Konečně nastává finále pop skupin, kterého se Charlots zúčastní. Jenže jsou i neschopní hudebníci a všechny nástroje rozflákají. Podfukem si však zajistí výhru. Když oslavují, přijde jim povolávací rozkaz. Ovšem jako všude i na vojně způsobí Bažanti poprask.

Tento díl odstartoval sérii filmů s Les Charlots, ale je jeden z těch slabších. Na jednu stranu jsou zde opravdu výtečné gagy (stavění domu je senzační) ale ke konci film už čím dál více nudí. Následovalo několik dalších filmů, z nichž tři režíroval stejně jako tento Claude Zidi. Právě ty od Zidiho byly nejlepší, ostatní byly více či méně nudné.

Obrázky dodám snad později.

Hodnocení:
Herci: 3
Hudba: 3
Děj: 3
Akce: 3
Zábava: 3

Výsledek: 3 (60%).

http://www.csfd.cz/film/33276/
http://www.imdb.com/title/tt0187732/

Žádné komentáře:

Okomentovat