čtvrtek 1. května 2008

ŠIMON A MATOUŠ JEDOU NA RIVIÉRU (Simone e Matteo un gioco da ragazzi, 1975)

Parodie na Buda Spencera a Terence Hilla. Místo nich je hráli Paul Smith a Michael Coby (vlastním jménem Antonio Cantafora). Objevili se tu i někteří herci z filmů s BS+TH. A je to větší sranda než některé filmy s originály.
Šimon a Matouš na co sáhnou zkazí, tak musí krást. Jenže třeba i místo pravého kuřete ukradnou gumové. Proto se rozhodnou prodat řidičáky na náklaďák.Náhopdou je najde jeden muž, který jim nabídne práci za ohromné peníze. Musí odvézt bombičky proti hmyzu do Marseille. Šimon a Matouš samozřejmě práci vezmou. Jenže netuší, že pracují pro gangstery a místo sprejů vezou zbraně. Navíc o náklad stojí i jiná banda, která se snaží jim náklaďák sebrat. Šimon a Matouš přesto na místo určení náklad dovezou. Ovšem dostanou další práci, tentokrát odvézt semínkový olej do Afriky. Když zjistí, že místo oleje opět vezou zbraně, a že na lodi jsou i gangsteři, dají jim co proto.
Toto byl v pořadí čtvrtý film, kteří Smith a Coby jako dvojníci Spencera a Hilla natočili. Předtím to byly filmy Karambol (Carambola, 1973), Karambol II. (Carambola filotto, tutti in buca, 1974) a Noi non siamo angeli (1975). Já jsem zatím viděl jen dva díly Šimon a Matouš jedou na riviéru a Šimon a Matouš. Oba dva filmy jsou skvělé, ale tento první je přece jenom lepší. U obou je skvělý dabing Rudolfa Jelínka a Ladislava Mrkvičky. Na Nově byly oba filmy předabovány, přičemž tam mluví Šimona opět Jelínek a Dominica Barta Jan Přeučil, akorát Matouše namluvil Petr Štěpánek.
Hodnocení:
Herci: 4
Hudba: 5
Děj: 3
Akce: 4
Zábava: 3

Výsledek: 3,8 (76%).

http://www.imdb.com/title/tt0073713/
http://www.csfd.cz/film/41734

Žádné komentáře:

Okomentovat