čtvrtek 3. dubna 2014

THE OCTAGON (1980)

- Čau děcka, já jsem Chuck Norris a Total Gym používám už dvacet let. Víš, Christie, co je na něm tak skvělého? - Zřejmě asi všechno. - No to také...
Vlastně jsem dodneška neviděl jediný celý film s Chuckem Norrisem, snad ani jednu celou epizodu Walkera Texas Rangera. Teď jsem se rozhodl na pár jeho vybraných filmů podívat a zjistit, jestli opravdu umí dělit nulou, vydrží chlastat v nonstopu až do zavíračky nebo jestli přišel o panictví dříve, než jeho otec. Zjistil jsem, co jsem zjistit musel. Chuck Norris není nejlepší. Je ještě lepší.
Ale film Osmiúhelník, kde Chuck je ještě blonďák a nemá vousy, jen knír (kam sakra schoval tu třetí pěst?) je neskutečná sračka. Což jsem čekal. Od začátku to přišlo. Nesmysly, nesmysly, nesmysly. (Chci najmout žoldnéře a hledám je inzerátem v novinách! Proboha!)
Staňte se žoldákem! Zavolejte na tohle číslo a pokud zavoláte do 30minut, jako bonus dostanete nový Total Gym...
Vůbec jsem nechápal, co se v tom filmu děje. Dialogy byly úplně... no, nazvat je příšernými by bylo urážkou příšernosti. V tom, abych se ve filmu vyznal, mi nepomohl ani sám Chuck, který se tváří pořád stejně. Když balí ženské (hned tři se ho snaží dostat, ale jeho jako by se to netýkalo), když bojuje s protivníky, vsadím se, že kdyby ve filmu chodil na záchod, tlačil by pořád se stejným výrazem.
Nic na světě nedonutí Chucka změnit výraz v obličeji.
A ty jeho vnitřní monology! A ty jeho vzpomínky na dětství! A zbytek obsazení není o nic lepší. Japonci hrající Číňany (kteří hráli Korejce v MASH taky - je tu i Kamasuka z Kdo najde přítele, najde poklad! Ale Anulu tu není :( ), Chuckovi přátelé, Chuckovi nepřátelé (mimochodem všichni vypadají stejně, takže jsem chvílemi myslel, že přátelé jsou zároveň nepřátelé a naopak), všichni hrají příšerně. Jenom Lee Van Cleef (Proč tu byl? A proč měl kurva tu náušnici? Aspoň, že neměl paruku.) si drží standard a evidentně má z toho všeho srandu. Jenže je tu málo.
When I'm paid, I always follow my job through. That's why I play in a Chuck Norris movie.
Pak jsou tu scény výcviku, naprosto debilně prostříhané se scénami Chuckova vyšetřování. A soubojů je pohříchu málo! Což je škoda, protože bojová umění Chuckovi opravdu jdou a na většinu soubojů se dobře kouká. Závěrečná dvacetiminutovka mě tak vytrhla z letargie a začalo mě to i bavit. Nicméně závěrečný souboj s hlavním padouchem (jehož usilovný trénink s "motyčkami" mi přivodil záchvat smíchu) je znovu na nic. Ne, tenhle film... (koukám pod postel - uff) je vážně sračka. Dávám 2/10... co to?
 
Počkej, Chucku, ve skutečnosti to zase tak...
Ne, vydrž...
NE!!!!!
Je mi zima. Podívejte na Chucka, tomu nikdy není zima. On je zimě!
a.k.a. Osmiúhelník
Režie: Eric Karson
Hrají: Chuck Norris, Lee Van Cleef, Karen Carlson, Art Hindle, Tadashi Yamashita, Gerald Okamura, John Fujioka, Carol Bagdasarian
Hudba: Dick Halligan
USA 1980

Žádné komentáře:

Okomentovat