sobota 31. března 2012

DOC WEST (2009)



Terence Hill v 70 letech vypadá na 50, střílí i mlátí mu to pořád dobře, zkrátka je to ten starej a dobrej Terence. Bohužel on sám je největším kladem tohoto filmu, který ani tak moc není westernem, ale spíše jakousi směsí telenovely* a příběhu z Divokého Západu. Nejvíc zklamaní tak budou fanošci Hillových bláznivých komedií, protože vlastně je tu jediná opravdu vtipná scéna. Fanoušci tvrdých pistolníků budou kupodivu zklamáni o něco méně, protože Hill netasí často, ale střílí pořád rychle a přesně, a záporák by sednul i do původních špaget. Ale fanoušci Hillova Šťastného Luka, děti a babičky sledující romantické příběhy při žehlení budou asi spokojeni nejvíc. Kromě dvou vztahů (naštěstí se zas tak moc neřeší a hlavní je pořád spor dobytkářů o půdu) má Hill i psychické trauma z minulosti. Je fajn, že se snažili Hillovu postavu trochu rozšířit a prohloubit, ale stejně: chceme vidět Terence Hilla jak má strach udělat něco, co ho pronásleduje? (Naštěstí nejde o zabíjení. Terence bejval doktor a bojí se operovat. To zní možná ještě strašidelněji, ale z toho hlavního, co od westernu chceme, hrdina naštěstí strach nemá, i když to nedělá.) Ještě něco k postavě šerifa - to prostě měl hrát Bud. Ne, že by Paul Sorvino byl špatnej, ale už když se řekne "Hillův parťák, tlustej a vousatej šerif", kdo se vybaví jako první? Myslím, že kdyby to hrál Spencer, bylo by to mnohem lepší a důstojnější rozloučení se společnou westernovou minulostí, než ti pitomí Průseráři (kde sice bylo pár dobrejch gagů, ale strašně to rušily matka, manželka, Němky a hlavně děti. Tady v tom je taky jedno dítě, ale po začátku jsem se bál, že ho bude mít Hill furt za prdelí, což naštěstí nemá). 6/10
Vzhledem k tomu, že všechny kostlivce ze skříně už snad Hill vytáhnul tady, tak se zkusím kouknout i na pokračování s názvem Střelec (Doc West měla bejt minisérie, ale nakonec došlo jenom na dva díly).
Starý špageťácký zvuky zbraní potěšily :)
*Proč se těmhle seriálům vlastně říká telenovela? Novela jako taková je celkem krátká (1000 dílů a víc není rozhodně krátkej rozsah) s nečekaným zvratem na konci (zvraty jeden za dvacet dílů, z toho patnáct dílů dopředu čekanej a spočívající v tom, že Frank opustí Marii kvůli Stefanii). Anglickej název "soap opera" sedí mnohem líp.

a.k.a. Nejlepší vyhrává
Režie: Giulio Base, Terence Hill
Hrají: Terence Hill, Paul Sorvino, Clare Carey, Micah Alberti, Luce Rains, Garett Maggart, Paul J. Porter, Dylan Kenin, Alessio Di Clemente, Thadd Turner, Fabrizio Bucci, Lois Geary, Christina July Kim, Judith Rane, Boots Southerland
Hudba: Maurizio de Angelis
Itálie / USA 2009 

pátek 30. března 2012

sobota 24. března 2012

RINGO STARR - LOVE ME DO

Ringův cover písně Beatles. Zní to jako od Brutusu :)

OBLÍBENÉ TITULKOVÉ SCÉNY - část 4

Hitchcockovská klasika.

pondělí 19. března 2012

sobota 17. března 2012

OBLÍBENÉ TITULKOVÉ SCÉNY - část 2

Kdo to byl, kdo ukrad vlaky s miliony?
Koho policie léta marně honí?
Kdo je záhadný ten zjev?
VELKÝ ŠÉF!

pátek 16. března 2012

OBLÍBENÉ TITULKOVÉ SCÉNY - část 1

Nějak mám radši, když už začátek filmu má nějaký nápad, když už titulky na začátku filmu diváka zaujmou, aby jenom tak tupě nedřepěl a nečekal, až se spustí děj, buď hudbou, nebo něčím zajímavým. Tak mě napadlo udělat jakousi sérii videí s oblíbenými titulkovými scénami (lepší název mě nenapadá). Jako první jsem se rozhodl zařadit úvodní scénu z filmu Pro pár dolarů navíc. Nápad s neviditelným střelcem, který napřed sestřelí svojí obť, a potom se baví sestřelováním titulků, mi přijde geniální. Mimochodem právě této scéně můžeme děkovat za to, že Eli Wallach vzal roli Tuca v Hodném, zlém a ošklivém.

sobota 3. března 2012